Käyntejä kotisivuilla:113097 kpl

T-paitoja saatavilla

Uudet t-paidat tilattavissa 25 eurolla. Kuviossa toistuvat karjalaiset kirjonta-aiheet, elämänpuu ja kukkilintu. Paitojen värit ovat punainen ja musta. Koot ovat S, M, XL ja XXL. (Katso kuva tuotesivulta.)

Yhteystiedot


Puheenjohtaja Seppo Kopra
seppo.i.kopra AT gmail.com

Uutiset

30.5.2022Kirvun Koprien sukukokous toteutetaan 2.7.2022Lue lisää »1.6.2019Sukukokouksen ilmoittautumista pidennetäänLue lisää »10.5.2019 21.10Sukukokous Hattulassa kesällä 2019Lue lisää »

Uusimmat kuvat

sukukokous4
sukukokous3
sukukokous2
sukukokous
sukukokous1
Share |

Suvun historiaa

Perimätiedon mukaan saapui kaksi Kopran veljestä Juoksemajärveä pitkin järven yläpäähän, jonne he rakensivat talon.  Tämä perimätieto tukee sitä käsitystä, että ensimmäiset Koprat tulivat Sairalaan Karjalan kannakselta Heinjoen Kopralasta reittiä Äyräpäänjärvi-Vuoksi-Torhonjärvi-Helisevänjärvi-Juoksemajärvi.  Tuolloin 1500-luvulla reitti oli leveä ja helpposoutuinen.

Kirvun Koprista on ensimmäinen maininta vuodelta 1546 iun kobra (Juho Kopra). Kirvu kuului tuolloin Suur-Jääskeen. Juho Kopra asui Antti Kopran kanssa talossa, jonka ympärille kehittyi myöhemmin Sairalan kylä. Vuosien 1727-1736 Antrean rippikirjan mukaan ripille päässeitä oli peräti 86.

Myöhempinä vuosina Koprat ovat olleet tuon ajan tyypillisissä ammateissa kuten talonpoikina, ratsumiehinä, lautamiehinä, jopa nimismieskin löytyy.  Oli mahtavia rustholleja, tavallisia taloja ja sotilastorppia. Maata ja tupaa viljeltiin ahkerasti. Rajan kirot olivat heidän ikeenään. Suvun ratsumiehiä kuoli kymmenittäin Ruotsin armeijan sotaretkillä, milloin missäkin päin Eurooppaa. Kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.